there's one more thing...
5 redenen waarom je een iPad mini zou kopen

Category : IOS, iPad, Siri

Ik heb de iPad 1 meer dan twee jaar intensief gebruikt, sinds mei 2010, één maand nadat de iPad beschikbaar was in de Verenigde Staten. Je kan mij dus gerust een ‘early adopter’ noemen. Ik was meteen verkocht aan het tablet concept, vooral dan om content te consumeren.

In minder dan een maand tijd had de iPad mijn laptop vervangen. De iPad 2 en de ‘New iPad’ kwamen op de markt, maar ik had nooit het gevoel dat ik moest upgraden, de iPad 1 was tenslotte nog maar 2 jaar oud en deed nog perfect wat het hoort te doen.

En toen verscheen de iPad mini, als alternatief voor de vele 7-inch Android tablets.

Ik was niet meteen verkocht aan deze kleine iPad, maar ik vond het stilaan tijd om toch een upgrade te doen. Mijn oude iPad werkte nog perfect, maar de home button deed soms toch wat moeilijk en bovendien kon ik de software niet verder upgraden naar iOS 6.

Ik besloot te kiezen voor de goedkopere iPad mini i.p.v. de nieuwste iPad (4) met Retina Display. De iPad mini kwam uit de doos en meteen viel me op hoe licht en dun deze 7.9-inch tablet wel was. En eerlijk? Ik heb nog geen seconde spijt van mijn keuze voor de iPad mini.

Maar waarom kan ik zo enthousiast zijn over een kleinere iPad? En waarom zou ik niet kiezen voor de standaard iPad met Retina display en krachtige A6X processor?

Ik lijst hieronder 5 redenen op waarom ik vind dat de iPad mini een juiste keuze is:

1. Gewicht > Dit staat voor mij met vlag en wimpel op nummer 1. Wauw, wat een verschil met de 9.7-inch iPad! Deze tablet is werkelijk superlicht (308 g!) en dat maakt het een plezier om te gebruiken. De Smartcover is daarbij een schitterend hulpstuk dat amper extra gewicht toevoegt. Mijn oude iPad gebruikte ik voornamelijk in mijn zetel en daar bleef hij dan ook vaak liggen. De iPad mini daarentegen gaat werkelijk overal met mij mee, het is zo licht dat je het gewoon overal met je mee wilt nemen, ook al is hij net iets te groot voor een standaard jaszak.

2. Afmetingen > Naast het ideale gewicht ben ik ook zeer tevreden van het formaat. Dat 7-inch tablets werken hebben de Android toestellen al bewezen, maar het 7.9-inch  formaat dat Apple gebruikt ligt heel goed in de hand en brengt ook extra voordelen met zich mee, waaronder onderstaand puntje 3.

3. Gebruiksvriendelijk toetsenbord > Wat is er in godsnaam anders aan het toetsenbord van een standaard iPad hoor ik je vragen. Wel, alles heeft te maken met de afmetingen, dankzij het kleinere formaat kan ik eindelijk sneller typen dan op de standaard iPad. Doordat de toetsen wat kleiner zijn en dichter bij elkaar staan is het veel handiger om te typen. Zelfs als je de iPad met beide handen vasthoudt en enkel je duimen gebruikt om te typen kan je nu tenminste alle letters bereiken, wat met de standaard iPad (voor mij) onmogelijk was.

4. Siri > Toegegeven, Siri verliest veel van haar magie omdat ze (tot op heden) geen Nederlands verstaat. Dat neemt echter niet weg dat je in het Engels kan experimenteren. Na het gebruikelijke uurtje grappen en spelen ontdek je toch al snel enkele handige functies van Siri. Zo was ik blij verrast dat ik Siri kan vragen om mijn agenda te checken, mijn meetings te plannen, mijn e-mails te bekijken of alerts te sturen. Maar voor mij wordt Siri pas echt interessant als je zaken kan vragen waardoor je tijd uitspaart, en geloof mij, Siri kan meer dan je denkt!

5. Prijs > Volgens velen is de iPad mini sterk overprijsd voor hetgeen je krijgt qua technische specificaties, maar voor mij blijft de App Store de sterkste troef die het verschil maakt. De iPad mini geeft je toegang tot alle apps die speciaal voor iPad ontworpen zijn! En al deze apps zien er bovendien perfect uit dankzij de 1024 x 768 resolutie.

Overtuigd?

Klik hier om de iPad mini te bestellen en hem morgen al in je handen te houden!

Veel plezier ermee!

SHARE :

(2) comments

geert Daelman
7 years ago · Reply

Ik worstel momenteel nog met de keuze tussen iPad met retina display en de iPad mini.Je argumentatie is in elk geval zeer nuttig.
Bedankt.

[…] 5 redenen waarom je een iPad mini zou kopen | The Big Apple – Ik heb de iPad 1 meer dan twee jaar intensief gebruikt, sinds mei 2010, één maand nadat de iPad beschikbaar was in de Verenigde Staten. Je kan mij dus …… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.